Паднал дел од постаментот на споменикот на Ќосето

by Фокус

Дел од постаментот на споменикот за Андон Ќосето, кој е поставен во близината на скопските судови паднал. На фотографијата се гледа делот од постаментот, потпрен до споменикот.

Споменикот на Андон Ќосето е дел од монументите што ги донираше  Здружението за духовно обединување на Сетинци, Попадинци и Крушоради од Лерин.

Поврзани новости