Отворено пријавувањето за компании за самитот на ИнтерКонект

Регионално решение за глобалните предизвици: ИнтерКонект

by fokus

Доколку имате бизнис во една од земјите на Западен Балкан, самитот на ИнтерКонект за глобалната економија, а не политика, претставува најважен настан за Вас.  Потрудете се да се подготвите, облечете го најдобриот костим и дојдете во Белград од 28 до 29 септември.

Живееме во време на несигурност. Веќе е дојдена глобалната криза, но не можеме да ги предвидиме нејзините пропорции и последиците коишто таа допрва ќе ги остави во глобалните економии и секојдневниот живот на луѓето.

Во вакви времиња, иницијативата што доаѓа од Комората за стопанство и индустрија на Србија, Форумот за стопански инвестиции на Западен Балкан (WB6 CIF) во соработка со партнери од Германија, Ви ја нуди можноста за акции коишто ќе го апсорбираат шокот. Првата едиција на ИнтерКонект носи повеќе од 20, водечки големи мултимилијардерски компании на Ц-нивоа, до Западен Балкан за деловна соработка и блиски договори.

Средбата ќе се одржи во Блеград на 28 и 29 септември и обезбедува ексклузивна бенчмарк содржини, како и размена на префинето ниво. ИнтерКонект има за цел да изгради нова мрежа за регионот на Западен Балкан истражувајќи иновативни и единствени деловни решенија. Ова е единствена можност за воспоставување на вредни деловни контакти, ценовно и временски ефективни на едно место, токму на време за надминување на глобалната криза.

Најголемите светски произведувачи од автомобилската индустрија, компанијата INEOS Automotive and Thyssenkrupp Automotive, со проценета вредност од 5 милијарди, ќе ги презентираат своите потреби пред ИнтерКонект. Освен тоа, тие ќе зборуваат за тоа како да се стане производител на автомобили почнувајќо буквално од нула.

Директорот на L’Oreal за европскиот пазар ќе зборува за дигиталната трансформација. Директорот на Teradata за Централна и Источна Европа ќе има презентација за тоа како податоците добиваат нови форми во бизнисот.

Менаџментот на Celonis, најперспективната германска нова компанија, која што најверојатно е најдобра компанија во светот за унапредување на процесирањето податоци за бизнис со користење на Data Mining, исто така ќе присуствува на самитот на ИнтерКонект.

Повеќе од 200 сопственици и раководители од регионот на Западен Балкан ќе имаат можност да се поврзат преку платформата B2B во текот на дводневниот самитво Србија. Како самит на едно место, ИнтерКонект ја нуди можноста за преговори за нови зделки или размена на искуства со водечките светски експерти за најновите трендови и разговор за предизвиците и солуциите во областа на економијата, глобалната трговија и индустрија.

Некои од светските гости веќе го гледаат регионот на Западен Балкан како атрактивна дестинација за инвестиции. Други пак, доаѓаат со возбуда да се поврзат, заради близината, ресурсите, партнерството или природниот футпринт. Без оглед зошто, сите ја делат истата радост со 200 компании на Ц-ниво од регионот на Западен Балкан.

Гланиот фокус на првата едиција на самитот на ИнтерКонект се трансформацијата, имтернационализацијата и менаџментот со синџирите на снабдување во дигиталниот бизнис. Во иднина ИнтерКонект ќе има своја пролетна и есенска едиција.

За да земете учество на самитот на ИнтерКонект, пријавете се на овој линк: 

https://interconnect.pks.rs/registration/

ПР текст

Поврзани новости