ОН со сериозно предупредување: Светот се движи кон „климатска катастрофа“

by Fokus

Светот се движи кон „климатска катастрофа“, предупреди ОН во денеска објавениот извештај, кој покажа колку всушност се далеку земјите од нивните поставени и „недоволни“ климатски планови.

Во извештајот на Програмата за животна средина на ОН (УНЕП) се предупредува на голем јаз помеѓу активностите потребни за ограничување на порастот на глобалните температури за да се избегнат најлошите ефекти од климатските промени и она што го прават земјите и што ветија дека ќе направат.

Поврзани новости