Од денеска алкохол може да се купува во секое време

by fokus

Законските измени за укинување на временското ограничување за купување на алкохол во маркетите денеска стапија на сила, откако беа објавени во Службен весник.

Пред десетина дена во Собранието со 62 гласа „за” пратениците гласаа за измените на Законот за трговија.

Владата во мај му предложи на Собранието да го укине ограничувањето на продажбата на алкохолни пијалоци.

Поврзани новости