„Нема да поминат заканите за тужба од министерката за култура“ порача Арсовска

by Fokus

Нема да поминат заканите за тужба за клевета од страна на министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, рече градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска на денешната прес-конференција.

Арсовска уште еднаш побара одговор каде, кога и од кого, е осигуран објектот на Универзална сала, на која вредност и за кои случаи на настанување на штета.

-Додека траше гасењето на пожар министерката лично во изјава за медиуми истакна дека осознала за пожарот нешто пред 9 часот. Првото јавување во Бригата за противпожарна заштита јавена од случаен минувач е во 9.50 часот, по што Противпожарната бригата во тое време дојде на лице место и работеше на гаснење на пожарот. Таа самата побива своја изјава, дадена за сите медиуми во времето додека е опожарена салата, рече Арсовска.

Таа потенцираше дека како градоначалник и како Град Скопје нема да и поминат заканите за тужба.

-И покрај тоа што се обиде денеска да ја навреди целата администрација на Градот Скопје, за жал тоа нема да помине, затоа што ние укажувавме две години дека по тој проект кој некој друг го примил во Градот Скопје во март 2021 година, по кој што распишал јавна набавка и отпочнал со реализација на набавката, е увидено уште во првиот месец на отпочнување со работа дека е невозможно да се работи, рече Арсовска.

Поврзани новости