НЕ ПРОПУШТАЈТЕ: Земете бесплатни 50€ и тргувајте со акциите на Facebook на светската берза!

by Фокус

Цената на акциите на Facebook од почетокот на 2015-та па до сега пораснаа за 18.2% и према проценките на економистите сеуште ќе расте.

Искористете го поволниот момент на пазарот и земете ги бесплатните 50€ за тргување со цената на акциите на Facebook на светската берза. Превземете ги Вашите 50€ за тргување овде.

Facebook на 12-ти Октомври објави дека тестира неколку нови функции во огласувањето кои што му овозможува на корисникот на изврши купување директно преку таа апликација. Ова е еден од многуте чекори  кој што Facebook ги превзема во своето натпреварување со Amazon,која е најголема компанија  во овој сектор. Во иднина, компаниите ќе можат на својата Facebook страница да ги објавуваат директно своите производи за продавање. Аналитичарите сметаат дека ова воведување на оваа апликација би можело да го намали бројот на младите корисници.и сето тоа би можело негативно да се одрази на цената на акциите’, кажуваат од FXLider.

Три основни фактори кои сугерираат дека пред Facebook е светла иднина, се:

  • WhatsApp,
  • Instagram и
  • се поголемиот приход од рекламите на пазарот на земјите во развој

Од Април до Септември бројот на активни месечни корисници на WhatsApp порасна за 11% или 100 милиони. Кога Facebook ги купи WhatsApp во Фебруари минатата година, CEO Mark Zuckerberg го истакна високиот раст на бројот на корисниците на оваа апликација која тогаш изнесуваше 450 милиони со дневен раст до милион корисници. Фантастичниот раст кој според CEO Mark Zuckerberg не е остварен од никој друг до тогаш. Според ова, апликацијата на Facebook успеа да влезе во Кина кој е најголемиот интернет пазар во светот. Instagram и WhatsApp имаат дозволен пристап во Кина и покрај забраната на Facebook. На последната објава на кварталната заработка Zuckerberg изјави дека ќе се создадат многу начини да се зголеми профитот на WhatsApp кога ке достигне до 1 милијарда активни корисници. Претходно оваа година CFO David Wehner најави дека наскоро ќе бидат воведени нови фукнции според кои компанијата ке може да им праќа пораки на сите свои корисници.

’Цената на акциите на Facebook позитивно реагираа на веста дека бројот на активни корисници на оваа друштвена мрежа достигна до неверојатни 900 милиони. Ширењето на Facebook на мобилните телефони се исплатеше на инвеститорите, а неодамнешниот скок на цената на акциите е само почеток. Денес оваа друштвена мрежа добива 76% од вкупниот приход баш од огласите на мобилните телефони. Минатата година овој дел изнесуваше 62% што покажува дека Facebook продолжува да го освојува пазарот на огласување преку мобилни телефони’, кажуваат од FXLider.

Instagram функционира како друштвена платформа која овозможува поставување на фотографии само по пат на мобилен телефон или таблет. Според официјални податоци од неговата официјална веб страна, бројот на активни месечни корисници достигна до 400 милиони.

Земете 50€ за тргување со цената на Facebook тука.

Растот на бројот на активни корисници и приходи секако позитивно влијае и на цената на акциите на Facebook. Прогнозите на економистите укажуваат дека спрема оптимистичкото сценарио цената на акциите во наредната година би можела да достигне до $146. Сепак реалното сценарио сугерира раст на цената до $111.50. Моменталната цена на Facebook акциите е околу $93,89.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости