Најавите за крупни инвестиции во Охрид се сведоа на камен темелник за базен

by Фокус

Во охридскиот регион во изминатиот период инвестиравме над два милиона евра за изградба на спортски објекти, а во наредниот период ќе има многу поголеми инвестиции, изјави премиерот Никола Груевски денеска во Охрид, каде присуствуваше на означување на почеток на изградба на затворен базен.

– Покрај изградбата на базенот, го изградивме и опремивме фудбалското игралиште со вештачка трева, а во наредниот период предвидено е да се градат и три тениски терени и три повеќенаменски спортски игралишта – истакна Груевски.

Во однос на ова реагираа од опозицискиот СДСМ, од каде соопштија дека големите најави на Груевски и неговите соработници за крупни инвестиции во овој град се сведуваат само на камен-темелник за базен и фекалната канализација.

„Груевски ги излажа граѓаните за милјардите коишто ги ветуваше како странски инвестиции. Груевски ветуваше многу странски инвестции коишто никогаш не се реализираа. Само фрлените лопати и пресечените црвени ленти останаа како најуспешни на проекти на Груевски“, стои во соопштението на социјалдемократите.

Поврзани новости