На 33-ти роденден стигнавме до овде, сега нема откажување од европската иднина, истакна Ковачевски

by Fokus

Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија одбележува 33 години од формирањето, кога беше основан врз уверувањето дека секој граѓанин заслужува право на глас, подобар животен стандард и достоинствен живот, со посветеност за градење поправеден свет и функционална држава, истакна претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевкси во видео обраќање по повод роденденот на СДСМ.

– Низ годините, СДСМ се соочи со многу предизвици, бури и трурбуленции, но никогаш не се повлече, ниту застана. Работеше цврсто за социјалдемократските вредности, за еднаквост, солидарност и социјална правда за секој граѓанин на Македонија, неуморно се бореше за унапредување на правата на работниците, заштитување на државата за идните генерации и градење општество каде секој има еднаква можност да напредува – посочува Ковачевски.

Лидерот на партијата истакнува дека најголемата сила на СДСМ лежи во солидарноста.

– Рамо до рамо, наспроти поделеноста и раздорот, да застане заедно како една, единствена, државотворна, победничка партија, обединета во заедничките вредности и заедничката кауза. Конечно да ја одведеме Македонија онаму каде што треба и заслужува да биде, во големото Европско семејство, за подобро утре, подобра иднина за сите граѓани и за нашето најголемо богатство – нашата младина и идните генерации.

На 33 роденден стигнавме до овде, сега нема откажување од европската иднина – истакнува Ковачевски.

Поврзани новости