Мицкоски: Првата инвестиција на новата Влада ќе биде ветропарк помеѓу Карбинци, Штип и Радовиш

by Fokus

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и мандатар на денешното обраќање на македонско енергетскиот форум ја најави и првата инвестиција која идната влада предводена од него ќе ја реализира.

„Очекуваме први странски директни инвестиции во земјата со новата влада тоа ќе е објавено и со фокус на секторот енергетика со фокус на инсталирање на нова ветерна фарма што ќе биде во источниот дел од земјата помеѓу Карбинци, Штип и Радовиш, три општини на истокот и ќе биде голема инвестиција колку што сум информиран и со податоците со кои располагам во моментов се предвидува производство на електрична енергија приближно еден терават час што е еден милион мегават часови што е приближно 20% од целокупното производство на електрична енергија во земјава и ова би било прва директна странска инвестиција која ќе ја објави новата влада во Македонија“, истакна Мицкоски.

Поврзани новости