Мицкоски: ДУИ и Ахмети не смеат да имаат пратеник во ИЕ 3

by fokus

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ денеска од Лозово повика да не му се дозволи на ДУИ и Али Ахмети да имаат пратеник во Третата изборна единица, засилувајќи ги нападите против интегративците кои стануваат сѐ пожестоки во последните денови.

„Али Ахмети со свои неколкумина пајташи со вашите крадени пари ќе се обиде да тргува со гласот на народот и треба тоа да го спречиме. ДУИ и Али Ахмети не смеат да имаат пратеник во ИЕ 3 и тоа треба да биде јасно и гласно кажано во оние средини каде ДУИ и Али Ахмети се движат и каде се обидуваат да тргнуваат со гласот на луѓето кои живеат во тие средини. Многу тешко ВМРО-ДПМНЕ влегува во Липково, Чегране, Зајас, а тие некако многу лесно се обидуваат тука во ИЕ 3 да тргуваат со гласот на народот“, истакна Мицкоски.

ДУИ има свои изборни листи во Тројката и Четворката во кои главни кандидати се членови на една партија на Турците. Во овој регион има многубројно турско малцинство.

Поврзани новости