Милошоски: Малцинска влада или нови избори

by fokus

По прес-конференцијата на лидерот на СДСМ Зоран Заев, кој ја презентираше владината програма, со реакција излегоа од ВМРО-ДПМНЕ.

Антонио Милошоски порача дека ако Заев сака да ги увери граѓаните дека води политика за доброто на Македонија, треба да ја отфрли албанската платформа.

-Зоран Заев се обиде еден час преку читање на партиски памфлет да ја увери јавноста, а тоа можеше да го стори само со една минута- да се откаже јасно и гласно од платформата од Тирана-изјави Милошоски.

Тој го повика Заев да прифати формирање малцинска влада или одржување на нови избори на кои ќе се гласа и за платформата.

Поврзани новости