Милошески на протестот за одбрана на името: Чувствуваме историска одговорност да не молчиме

by fokus

Длабоко загрижени и вознемиерени од начинот на кој Владата на РМ го води процесот на преговори со Р. Грција, за нашето уставно име и национален идентитет, чувствуваме историска одговорност да не молчиме и да ѝ да се обратиме на целата светска јавност, рече Страшо Милошески на денешниот протестот за одбрана на името, кој се одржа на плоштадот „Македонија“ во Скопје.

Тој пред присутните порача дека нашето право на самоопредулување и самоиндентификација не потекнуваат од 1991  година, туку се резултат на историски процес.

Поврзани новости