Македонија не е веќе на листата на даночни раеви на ЕУ

by Fokus

Европската унија ја додаде Русија на т.н. „црна листа“ на даночни раеви. Ова е повеќе симболична мерка, бидејќи земјата веќе е под влијание на економските санкции поради инвазијата на Украина.

Во т.н. „црна листа“ на даночни оази сега се вклучени 16 земји. „Избришани“ се: Република Северна Македонија, Барбадос, Јамајка и Уругвај.

Покрај Русија, ги вклучува и Британските Девствени Острови, Костарика и Маршалските Острови.

Ова е повеќе симболична мерка, бидејќи земјата веќе е под економски санкции поради руската инвазија на Украина.

Поврзани новости