Љубчо Георгиевски ќе гласа “За” на референдумот на 30 септември

by Fokus

Екс премиерот, Љубчо Георгиевски смета дека доколку не успее Договорот од Преспа земјата може да ја изгуби шансата за постигнување подобар компромис во иднина.

Според него, доколку референдумот од 30 септември не помине, тогаш Македонија ќе продолжи во меѓународни рамки да ја користи референцата „поранешна југословенска Република Македонија“. Во неделното интервју за Радио Слободна Европа тој најави дека ќе излезе на референдумот и ќе гласа ЗА Македонија да стане членка на НАТО и ЕУ.

Поврзани новости