Лазаревиќ: Работиме да му ја сосечеме моќта на Груевски во корен

by Фокус

Нашата иницијатива е директно насочена кон членството на ВМРО-ДПМНЕ, кон пратеничката група и кон сите партиски структури, вели во интервју за Фактор Владимир Лазаревиќ, дел од таканаречената амстердамска тројка, која бара реформи во владејачката партија и одговорност на државното раководство.

– Ние работиме да му ја сосечеме моќта на Никола Груевски во корен, а тоа е таму од каде истата извира, а тоа е партијата. И во тоа секојдневно успеваме и Никола тоа многу добро го чуствува – вели Лазаревиќ.

Поврзани новости