Кривична против две негувателки од штипска градинка за запуштање на дете

by fokus

Две негувателки од детска градинка во Штип добија кривични пријави за торено  кривично дело „запуштање и малтетирање на малолетно лице“. Кривичните пријави се поднесени против 59-годишните Б.С. и Р.В.

„На 05.07.2018 година  во времето од 07,00 до 14,30  часот во Штип во детска градинка   пријавените, вработени како згрижувачки работник – неговател,  додека биле  на своите работни места, дозволиле двегодишно дете да се здобие со телесни повреди нанесени од страна на друго малолетно дете, згрижено во истата група“, велат од полицијата.

 

Поврзани новости