КОД објави смс пораки кои Трајко Вељаноски ги испраќал на крвавиот четврток

by Fokus

Кој го користел телефонот со кој е дадена наредбата за упад во Собранието на 27-ми април.

Ова е само една од темите на вечерашното издание на емисијата Код на тема обвинение за крвавиот четврток. КОД меѓу другото открива дека меѓу 422 докази има и исказ на еден загрозен сведок.

Доказ е и вештачењето на телефонот на поранешниот претседател на Собранието Трајко Вељановски од кој е симната целата содржина на СМС пораките.

 

 

Поврзани новости