Ќе се зголеми динамиката на вакцинација од наредната седмица

by Fokus 12:28
12:28

На крајот на оваа седмица пристигнува нова голема доза на вакцини од компанијата Фајзер и вакцинацијата ќе се одвива со засилено темпо од почетокот на наредната седмица.

„Имаме доволна количина на вакцини. Во петок пристигнува голема количина на Фајзер преку ковакс-системот. Од наредната седмица е планирано да се вакцинираат од 15 до 20 илјади лица дневно“, порача Филипче.

Поврзани новости