Јакимовски: Нашите браќа Албанци треба да бидат наши сојузници во одбрана на името

by fokus

Стевчо Јакимовски вечерва е гостин на телезивија Канал 5 каде рече дека нему му пречи што некои од политичарите Албанци сакаат да се промени нашето уставно име.

-Мене ми смета што одредени политичари Албанци заговараат промена на името. Ние имаме добар пример кога Албанците во Македонија не сакаа да го променам знамето кое го користат: да го поместат орлето неколку сантиметри за да се направи дисктинкција. Сметам дека во истрајувањето на одбрана на името треба да имаме сојзуништво од нашите браќа Албанци, рече Јакимовски.

Поврзани новости