Иванов треба да ја плати цела материјална штета од протестите. Последиците се негова одговорност!

by lali 10:21
10:21
Сега Иванов треба да ја плати цела материјална штета од протестите. Тој направи аболиција, па ја повлече. А потоа притворените да се ослободат и кривичните да се повлечат.
 
Откако ќе ја плати штетата, треба и јавно да им се извини на сите, а најмногу на оние што поради неговите пишман одлуки се во притвор. Потоа за доборото на сите, најдобро ќе биде да си поднесе оставка и да не спаси, а и да се спаси од понатамошна негова неодговорност и глупирање во име на институцијата – претседател на Македонија!
 
Веќе треба да стане јасно дека за секоја одлука треба да се има одговорност, а последиците од протестите се одговорност на Иванов!