Иванов: Го повикавме Заев на седницата на Советот за безбедност зашто е обвинет, а не осуден!

by Фокус

Од кабинетот на претседателот Ѓорге Иванов велат дека го повикале лидерот на СДСМ Зоран Заев да присуствува на седницата на Советот за безбедност, почитувајќи му ја пресумпцијата на невиност, со оглед дека против него е само покренато обвинение за случајот „Пуч“.

„Заев, согласно деловникот за работа на Советот за безбедност, потпиша изјава која го обврза да не изнесува какви било информации од одржаната седница“, велат од кабинетот на Иванов.

Поврзани новости