ИНТЕРВЈУ СЛОБОДАН БОГОЕСКИ: Фамилијата се крие зад Кондоминас за да зграпчи милиони!

by Фокус

Во ексклузивниот разговор за „Фокус“ поранешниот шеф на Државната безбедност, Слободан Богоески кој е осуден на 2 години затвор, открива кој и што се крие зад аферата „Агент“, во која Фамилијата наводно ги штити интересите на грчкиот бизнисмен Кондоминас, а всушност, според нашиот соговорник, сакала да зграпчи 30 милиони евра од буџетот на РМ.

Минатата недела Апелацискиот суд ја потврди пресудата со која Слободан Богоески, поранешен шеф на Државната безбедност (1991-1997) е осуден на 2 години затвор поради наводна злоупотреба на службената положба и перење пари во случајот со трансакциите околу земјиштето кај базенот Карпош за изградба на деловно-трговски комплекс.

Тој беше осуден заедно со адвокатите Васко Томановиќ, застапник на грчкиот инвеститор Кондоминас и Владимир Пешликоски, претставник на словенечката фирма Меркатор со кои помина 8 месеци во притвор.

Во ексклузивниот разговор за „Фокус“, Богоески открива кој и што се крие зад оваа крупна афера.

Разговoрот со Слободан Богоески го водеше Зоран Димитровски.

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”

 

Поврзани новости