И УГД има свои пленумци!

by Фокус

Неколку студенти од штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ денеска напишаа анонимно писмо дека денеска излегле пред споменикот на Гоце Делчев за да покажат дека не се согласуваат со законзксите измени за високо образование и дека даваат поддршка на Студентскиот Пленум.

Студентите во писмото пишуваат дека си ги прикриле лицата поради страв, но се надеваат дека оваа иницијатива ќе ги натера и другите колеги да им се придружат.

20150216-studentite-od-ugd-imaat-neshto-da-kazhat-2

 

 

20150216-studentite-od-ugd-imaat-neshto-da-kazhat-1

Поврзани новости