Хантер Бајден обвинет на федерално ниво за нелегално поседување оружје

by Fokus

Синот на американскиот претседател Џозеф Бајден, Хантер Бајден е кривично обвинет по три точки од обвинението за лажење при набавка на огнено оружје, откако не успеаја обидите да се постигне договор за признавање вина.

Со ова обвинение првпат кривично се гони синот на актуелниот американски претседател.

Планираниот договор за молба за решавање на обвиненијата за оружје и даноци со кои се соочи ненадејно се распадна во јули.

Сите три точки од обвинението се однесуваат на Бајден, кој наводно лажел на формулари додека купувал огнено оружје додека бил зависник од наркотици.

Тој претходно ги призна обвиненијата за време на преговорите за признавање вина.

Правните проблеми на помладиот Бајден станаа се поспорно прашање во американската политика, јави Би-Би-Си.

Поврзани новости