Груевски: Не одлучува Заев кој ќе биде во владата, туку граѓаните

by Фокус

Не може Зоран Заев да одлучу кој ќе биде во владата, туку граѓаните на избори, истакна премиерот Никола Груевски во однос на опозициското барање за формирање на преодна влада од технократски карактер, која ќе спроведе фер и демократски избори и ќе ја врати довербата во институциите.

– Заев се обидува да создаде лажна слика дека граѓаните гласале со притисоци и закани. Но, граѓаните знаат за кого гласале и немало никакви принуди – рече Груевски.

Поврзани новости