Град Скопје: Фирма од Чаир без дозвола поставува панорамско тркало во Карпош, институциите да постапат во најкус период

by Fokus

Град Скопје соопшти дека фирма од Чаир регистрирана пред еден месец, без дозвола монтирала панорамско тркало и други реквизити во Карпош. Како што додаваат од Градот, и покрај преземените мерки и казната, фирмата продолжила да работи.

„Правното лице Дизниленд Реквизити, фирма од Чаир регистрирана пред само еден месец, без соодветни документи и дозволи, без потребна документација која гарантира безбедност, монтира панорамско тркало и останати реквизити во Карпош пред Борис Трајковски.

IMG_7914

Град Скопје, во рамки на своите надлежности изврши надзор, превзема мерки и го казни правното лице, но тој сепак НАСИЛНО продожува да работи.

Ги повикуваме надлежните институции и апелирам да постапат во најкус можен рок, бидејќи се доведува во прашање безбедноста на децата и на сите останати посетители поради практицирањето на ваквото самоволие“ велат од Град Скопје.

Поврзани новости