Го убил зошто не му платил за засадено дрво на гробишта

by Фокус

Како што објаснуваат од МВР, критичниот ден, двајцата соселани засадувале дрво на гробиштата. Откако Вељо не му платил на сега осомничениот, почнале да се расправаат, а потоа помладиот соселанец, го земал металниот ашов, и со дрвената рачка почнал да го удира старецот по главата и телото.

Откако го соборил од паричникот му зел 1.000 денари, по што избегал.

Напаѓачот набрзо бил уапсен, по што е изведен пред надлежен суд.

 

 

Поврзани новости