ГАЛЕРИЈА: Роза во рацете на дамите за 8-ми март

by Fokus

Раскошен букет или еден цвет ќе ги развесели повеќето дами денес, на 8-ми март, Меѓународниот ден на жената. Најважно во овој чин на подарување е цвеќето да се подарува искрено, од срце и со должна почит. Кој цвет ќе заврши во женски раце, сепак зависи од мажот и колку е запознаен со вкусот на оној што го дава, но и со знаењето за „цветниот говор“.

Кралица на сите цвеќиња, без разлика на времето и стиловите во цвеќарството,  денес е розата.

До пред околу четириесет години, приматот го држел каранфилот.

 

 

 

Поврзани новости