(ФОТО) Во моментов се отстранува споменикот на Александар Македонски од аеродромот

by fokus

Во моментов, на Меѓународниот аеродром Скопје се врши дислоцирање на споменикот на Александар Македонски, објави Слободен печат.

Откако и официјално е преименуван скопскиот аеродром, следен чекор е и отстранување на споменикот на Александар Велики, по кого претходно и беше именуван аеродромот.

Поврзани новости