Интервју: ортопед Тодор Ношпал

by Фокус 19:24
19:24

Доктор Тодор Ношпал е ортопедски хирург, кој речиси три децении работеше на скопската Клиника за ортопедија.

Тој е еден од поретките лекари кој редовно бараше правда, се бореше за правата на пациентите и сите проблеми на своите колеги и пациенти ги вадеше од под тепих и јавно ги споделуваше. Неговата голгота почна откако доби отказ од Клиниката затоа што јавно проговори за смртта на една пациентка и за проблемите со операцијата на друга пациентка.

- Advertisements -

Доктор Ношпал моментално работи во приватната болница „Св. Лазар“ како директор на ортопедското одделение.

Разговараше:
Ирена МУЛАЧКА

Целото интервју може да го прочитате во бројот 950 од неделникот “Фокус”.