Болните не се ставаат на респиратор зашто нема анестeзиолози да работат со нив

by fokus

Во последниот месец и пол, скопската Инфективна клиника, наместо да биде главно упориште на Ковид 19, таа прима пациенти само со полесна клиничка слика.

Исто така, повеќе од еден месец, таму не е ставен ниту еден пациент на респиратор, затоа што е донесена таква одлука и е сменет начинот на лекување.

Според нашите информации, на клиниката веќе години наназад нема вработено ниту еден анестезиолог, што е скандал, а на помош доаѓаат анестезиолози од КАРИЛ

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК