Филмот за кучето Жиле – херојот од Попова Шапка

by Фокус 09:18
09:18

Документарниот филм за кучето-херој Жиле вчера го промовираше авторката Мери Јордановска, новинарка и познат борец за правата на животните. Присутните имаа можност да го видат документарецот, додека за остананите сега го објавуваме филмот во целост.

- Advertising -

Во февруари годинава некој го застрела Жиле со пиштол за време на Шарпланинскиот куп. Алфа мажјакот на Шапка остана парализиран и за неговото здравје се грижеа активисти цели седум месеци.

Со нивна помош Жиле сега е во САД, каде го згрижи едно семејство од Пенсилванија кое бараше чувар за нивната шест годишна ќерка со здравствени проблеми.

Автори на филмот се Мери Јордановска и Саше Димовски, камера Трајче Антоновски, монтажа Радован Петровиќ, наратор Предраг Петровиќ.

Поврзани новости