Факултетот за драмски уметности против државниот испит

by Фокус 10:27
10:27

Факултетот за драмски уметности првично го отфрил предлогот на Министерството за образование да се воведе државен испит, истакнаа дел од професорите таму.

– Ние одлучивме едногласно да ја отфриле можноста за каква било дебата, а камоли да му одговориме на Ректорот како ние мислиме да го спроведеме државниот испит – тврди професорот Небојша Вилиќ од ФДУ.

Пред неколку денови овој концепт на проверка на знаењето го отфрлија и професорите на Правниот факултет, штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ и Стоматолошкиот факултет.

Поврзани новости