Европскиот извештај за напредокот одложен за уште една недела

by Фокус

Извештајот за Македонија најверојатно ќе биде објавен за една недела, во среда, со можност да се задржи препораката за почеток на преговорите за членство во ЕУ, но таа би била условена со неколку услови.

Првиот услов би бил целосна имплементација на договорот од Пржино и одржување фер и демократски избори, а според неофицијалните информации тука може да се најдат и други теми како судство и образование.

Поврзани новости