Евакуирана болница во Москва поради закана со бомба

by Fokus

Пациентите и персоналот се евакуирани од консултативно-дијагностичкиот центар на Националниот медицинско-хируршки центар по име Н.И. Пирогов поради наводна закана со бомба, додека на терен се специјалци со кучиња трагачи, потврди директорот на центарот Олег Карпов.

Тој рече дека на одделението во оваа зграда нема пациенти.

„Извршена е евакуација, пациентите и персоналот се однесени на безбедно растојание. Специјалните служби се на терен“, изјави Карпов.

Тој истакна дека повредените во терористичкиот напад во трговскиот центар се во друга зграда.

Вкупно се евакуирани околу 700 луѓе.

Се вели дека станува збор за експлозивни направи од фосфор, со тајмер од 40 минути, кои наводно се сместени во четири ранци на неколку ката од медицинската установа.

Поврзани новости