ДИК теренски ќе проверува 110.440 спорни гласачи

by Фокус 10:33
10:33

Државната изборна комисија синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи, додека дополнително ќе одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши административна проверка.

Исто така, админстративно треба да се проверат податоците и за  35.859 избирачи кои најверојатно се починати.

За 124.027 гласачи кои најверојатно се на привремена работа или престој во странство, нема да има проверки бидејќи и покрај тоа имаат право на глас и тие не се спорни гласачи.

Поврзани новости