ДИК: До 10 часот гласале 5,5 отсто гласачи на референдумот

by Фокус

На првата прес конференција ДИК соопшти дека гласале 5,5 отсто од вкупниот број избирачи за референдумот во општина Центар. Иако има гласачки места на кои бројноста е поголема, сепак има и такви места каде што малкумина излегле утринава да гласаат.

ДИК не известува за неправилности и инциденти во текот на гласањето. На терен пак последните час до два се забележува поголема раздвиженост. Споредбено со последните избори во општината, претседателските во 2014-та, до 10 часот имало 10 отсто излезени.

ДИК ја потврди информацијата дека од запишаните 45 затвореници гласале 38.

Наредната прес конференција на ДИК е во 14 часот со резулатите за излезноста до 13.

Поврзани новости