Десет наставници во изолација поради контакт со позитивен ученик во Росоман

by fokus 14:43
14:43

Во основно училиште во Сирково, Росоман, каде беше одобрена настава со физичко присуство, поради позитивен ученик во осмо одделение во изолација одат 14 ученици и дури десет наставници, информираат од Центар за јавно здравје Кавадарци.

Изолираните ученици најверојатно ќе ја продолжеле наставата онлајн.
Во Тиквешко денес се регистрирани 24 нови случаи на корона вирус, и тоа 15 во Кавадарци, шест во Неготино и три во Росоман.

- Advertisements -

Досега во Тиквешијата се инфицираа 2.827 лица.

Вики Клинчарова

Поврзани новости