Протестите завршија, демонстрантите се повлекуваат

by lali

Демонтрантите кои денеска во Скопје протестираа против одлуката на првостепениот суд да осуди шест лица на доживотна робија во случајот „Монструм“ постепено се дистанцираат од првиот полициски ред, а истовремено и се повеќе полицајци се повлекуваат од местото на настанот, покажува сликата од терен.

И покрај тоа што демонстрантите во неколку наврати маваа со камења, протестите завршија мирно, без посериозни инциденти, бидејќи луѓето кои се залагаа за изразување на протестот и испорачување на барањата на мирен начин очигледно ги задржаа под контрола оние што заговараа радикализација.

На теренот можеа да се забележат бројни странски новинарски екипи.

Демонстрантите излегоа со следниве барања: оставка од министерката Гордана Јанкулоска, ослободување на осудените за случајот Монструм и нивно обештетување.

Поврзани новости