Дамјановски: Во 2011 година Аџиев беше против лустрација на новинарката Костова

by Фокус

Во најновото издание на „360 степени“,  на Алсат ТВ,  за лустрацијата дебатираа поранешниот член на Комисијата за верификација на фактите Чедомир Дамјановски и Воислав Стојановски од Хелсиншкиот комитет. Дамјановски, меѓу другото, обелодени дека во 2011 година претседателот на комисијата Томе Аџиев бил против лустрација на новинарката Јадранка Костова. Погледнете го видеото.

Поврзани новости