Дали 3% може да биде повеќе ОД 3,3%?

by Фокус

Кога станува збор за штедењето кај најголемиот број штедачи важи правилото „Повеќе е секогаш подобро”. Toa e правило во психологијата на секој клиент-потрага по најдобрата „зделка”. Но што се случува кога она „повеќе” има поинаква математика и само изгледа како подобра можност?!

Еве една од замките на која штедачите често прават превид:

Банка А Ви нуди годишна каматна стапка од 3% за Вашиот орочен депозит на една година.

Банка Б Ви нуди каматна стапка од 3,3%. Наместо за 1 година, треба да ги орочите Вашите пари на 14 месеци за што ќе добиете камата за сите 14 месеци.

Но, тука се крие една замка. За да видите од која банка добивате повеќе кликнете на следниот ЛИНК.

Поврзани новости