Брза помош од Крушево фрлала лопати со песок да спасат паднат на мраз

by Fokus

Медицински тим од Брза помош од Крушево во текот на вчерашната вечер имал сериозни потешкотии при помагање на лице кое било пријавено дека е паднато на прилично стрмна улица во градот.

Но, поради голомразицата создадена на патот поради минусните температури, стигнувањето до лицето и пружење на помош било мошне тешко.

Па така, за да ја завршат својата работа, медицинарите од Брзата помош морало да фрлаат неколку лопати земја за да стигнат и да помогнат на лицето.

За овој случај е запознаен и градоначалникот на градот, Томе Христоски, кој истакна дека ќе се потрудат во иднина сите помали улички да бидат навремено посолени.

„Таа улица е прилично стрмна и формирана е голомразица. Поради тоа е отежнато движењето дури и кога нема снег. Но, навечер се формирал мраз и се случила таа непријатност. Се сочувствувам со граѓаните од таа улица и ветувам дека сите споредни улици во градот ќе бидат посолени. Се случуваат вакви работи за жал и треба да бидеме повнимателни“, рече Христоски.

Фото – илустрација

Јорданчо Цветаноски

Поврзани новости