Барале 25.000 евра за откуп: Нови детали за апсењето на три лица во БиХ кои тврделе дека се поврзани со исчезнувањето на девојчето

by Fokus

Приведени се три лица осомничени дека на социјалната мрежа Тик Ток објавиле дека се поврзани со исчезнувањето на двегодишното девојче од Србија.

„Федералната полициска управа, постапувајќи според актот на НЦБ Интерпол Белград, презеде мерки и дејствија од нејзина надлежност, што резултираше со лишување од слобода на три лица на територијата на Хаџиќ, Сараево“, беше потврдено и кои се сомничат дека имале сознанија за исчезнување на малолетно девојче од Србија.

Инспекторите на Одделот за компјутерски криминал на Федералната полициска управа, ги лоцирале по пат на ИП адреса лицата кои тврделе дека имаат информации за исчезнувањето на малолетно девојче, односно барале 25.000 евра за откривање информации.

„Малолетното девојче не е пронајдено на територијата на Хаџиќ, а кривичната истрага за лицата лишени од слобода е во тек“, изјави сојузниот инспектор Ервин Мушиновиќ.

Поврзани новости