Барал поткуп од 300 евра за да не му напише казна на странец

by Фокус

Секторот за внатрешни работи Штип, до Основното јавно обвинителство Штип, поднесе кривична пријава против Л.Б. (57) од Штип поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „примање поткуп“.

„Пријавениот во својство на службено лице – вработен во МВР на 23.03.2018 година од странски државјанин побарал 300 евра парични средства за себе за да не изврши службено дејствие, односно да не поднесе Барање за поведување на прекршочна постапка за сторен прекршок од Законот за странци за кој би му била изречена парична казна од 540 до 1600 евра. На 28.03.2018 година во службената просторија на пријавениот од странскиот државјанин ги примил паричните средства во износ од 300 евра“, соопштија од МВР.

Од страна на судија на претходна постапка на пријавенот му е одредена мерка притвор во траење од 30 дена.

Поврзани новости