Ангела Ѓорѓиевска осудена на 19 години затвор за убиството на Пино

by fokus 11:24
11:24

Ангела Ѓорѓиевска е осудена на 19 години затвор за убиството на 26-годишниот Пинета Секондо – Пино.

Според пресудата, таа помогнала во извршување на убиството кое според доказите го сторил Али Фуркан кој е во бегство.

Тој со пушка го застрелал во главата Пино во присуство на Ангела која помогнала безживотното тело да го внесат во кола, а подоцна и да го закопаат во атарот на Љуботен.

Судијата при изрекување на пресудата истакна дека во одредување на казната биле земени предвид олеснителните и отежителни околности кои надвладеале бидејќи обвинетата Ангела Ѓорѓиевска во текот на судењето никогаш не покажала каење.

Поврзани новости