„AI Tech Summit” – Прв меѓународен високо-технолошки самит за вештачка интелигенција во Скопје

by Fokus

Викендов, за првпат во Скопје, се оддржa меѓународниот високо-технолошки самит „AI Tech Summit“.

Темата на самитот беше истражувањето на моќта на вештачката интелигенција и новите технологии.

Светски реномирани експерти за вештачка интелигенција од водечките светски комании како Microsoft, Google, BBC, Boston Consulting Group, Wipro, Universal Robots и други, беа дел од говорниците и панелисти на првото издание на „AI Tech Summit“ во Скопје.

Во прилог галерија од атмосферата на првото издание на „AI Tech Summit“.

Поврзани новости