Ахмети бара гласање за сите министри и заменици, во спротивно ќе ги повлече кандидатите

by Фокус

ДУИ инсистира сите кандидати од листата министри и заменици да биде изгласана, во спротивно листата ќе биде повлечена, јави Алсат М.

Според Алсат ова било одлука на лидерот Ахмети.

Димитриев ги отфрли од листата кандидати Арлинд Зеќири и Беким Максути.

Максути во 2012 година во униформа на АРМ, заедно со тогашниот министер за одбрана Фатмир Бесими се поклонија пред споменикот на ОНА во Слупчане. Се уште не се знае зошто Димитрев го отфрлил и Зеќири, кој е предложен за министер за странски инвестиции без ресор.

 

Поврзани новости