Ачковска: По неуспехот на кумановското сценарио, ни спремаат украинска драма

by Фокус 19:44
19:44

Над Македонија се надвиснати едновековните балкански сеништа кои сакаат разнебитување на државата, рече историчарката Виолета Ачковска, која прва се обрати на вечерашниот народен собир на ВМРО-ДПМНЕ, во име на Граѓанското движење за одбрана на Македонија.

– Ова е веќе видено во 2001 година, на ист начин и со повеќе исти актери. Откако успешно се справивме со терористите во Куманово, се активира план Б – украинска драма чиј крај не се гледа. Се појавуваат шаторите, а во меѓувреме ќе се појави некој македонски Кличко – рече Ачковска.

- Advertisements -

Таа ја повика власта да ја заштити мнозинската волја на македонските граѓани, бидејќи демократијата е почитување на правото и институциите.

Поврзани новости