Кордон полицајци ги пречека протестантите пред Собранието

by Fokus 18:09
18:09

Кордон од полицајци ги пречека протестантите пред Собранието, кои бидејќи не им беше дозволено да протестираат пред Владата, се упатија кон Парламентот. На насобраните граѓани им се приклучуваат и студентите и средношколците, кои предмалку протестираа пред зградата на Министерството за образование и наука.

Насобраните граѓани во моментот пред Собранието извикуваат „Убијци“, „Оставка“, „Кај ви е началникот“…

slika1

slika2

slika3

slika4

slika5

slika6

slika7

slika8

Поврзани новости