Број на пратеници: ВМРО-ДПМНЕ 59, ДУИ 19, СДСМ 18, ВЛЕН 13, Левица 6 и ЗНАМ 5

by fokus

По преброени над 75% од гласовите и понатаму ВМРО-ДПМНЕ има убедливо водство пред останатите партии. Второто место е засега резервирано за ДУИ, а веднаш зад неа е СДСМ.

Од ДИК излегоа и со пресметка колку пратеници засега би имала секоја од партиите.

Па така, засега ВМРО-ДПМНЕ има 59 пратеници, ДУИ 19, СДСМ 18,ВЛЕН 13, Левица 6 и ЗНАМ 5.

Поврзани новости